Tuesday 11 September 2012

သံပရာရည္ အစြမ္း

ေအးျမတဲ့ သံပရာရည္ကို ေသာက္တာေၾကာင့္ အရသာကိုတ္ိုးေစတဲ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး အေျမာက္အျမားကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။


- ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္။

- အသည္းကို သန္႔စင္ေပးတယ္။ အစာေၾကညက္ေစတယ္။
- ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ (
Metabolism) ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။


ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြအျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာက သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီမ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္းက်င္ရွိ အႏၲရာယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ ကိုယ္ခံစြမ္းအားေကာင္းေစၿပီး ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္။


သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္အျပင္ ဗီတာမင္ ေအ၊ ရက္တီေနာ္၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ဓာတ္ေတြနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္တို႔လို သတၱဳဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။

(From Facebook)


No comments:

Post a Comment